HET PROJECT INNER CHILD

Ooit gehoord van je ‘innerlijk kind’?
Jouw innerlijk kind is de jongere versie van jezelf die (ongeacht je leeftijd) altijd in je voortleeft met eigen behoeften, ideeën en verlangens.

Je eerste levensjaren hebben een grote invloed op gehad op de vorming van je mindset. Daarmee zijn ze een bepaalde factor in de manier waarop je dingen nu ziet en aanpakt. We hebben allemaal bepaalde patronen, gewoonten en overtuigingen waar we niet ‘bewust’ voor hebben gekozen. De kans is groot dat die in je jeugd zijn gevormd.

De eerste paar jaar van je leven ben je afhankelijk van je ouders. De manier waarop zij tegemoetkomen aan je behoeften, is bepalend voor de manier waarop jij je aan ze hecht. Daar al wordt een zaadje geplant voor de manier waarop je later zelf relaties aangaat. Wanneer jij als kind hebt geleerd dat je hard moet werken om gezien te worden, dan is de kans groot dat je dat vandaag de dag nog steeds doet. Je bent (bewust of onbewust) altijd aan het ‘pleasen’ om zo te laten zien dat je de moeite waard bent.

De invloed van het innerlijk kind gaat aan veel volwassenen voorbij. Dat is jammer, want aan de hand van deze kennis kan door middel van reflectie, zelfonderzoek en persoonlijke ontwikkeling worden gewerkt aan het doorbreken van belemmerende gedachten of patronen. Dat helpt je om stabieler, ontvankelijker en gelukkiger in het leven te staan.

Wanneer de eerdergenoemde pleaser leert inzien wat de functie van het pleasen is, ontstaat er ruimte om een nieuwe gewoonte aan te leren.

EXPOSITIE IN AMSTERDAM

Van 6 mei t/m 27 juli 2023 krijgt project Inner Child een eigen foto-expositie in de fotogalerij van Openbare Bibliotheek Oosterdok in Amsterdam (OBA Oosterdok).

De expositie, die uit 15 bekende en onbekende Nederlanders bestaat, maakt het innerlijk kind visueel en laat zien hoe het nog altijd voortleeft in ons allen. Samen vormen deze portretten tevens een (kleine) afspiegeling van de Nederlandse maatschappij. Dat wil zeggen dat de expositie gericht is op diversiteit en inclusie. 

Om meer begrip en inzicht te creëren in elkaars belevingswereld en achtergrond én om jullie tot introspectie uit te nodigen, gaat elke foto gepaard met een persoonlijk interview die middels een QR-code is te beluisteren. Tijdens dit interview spreken de geportretteerden op kwetsbare wijze over hun jeugd, innerlijk kind en de levenslessen die zij graag willen delen.  

Op integere wijze brengen we de geportretteerden letterlijk en figuurlijk in beeld. Je gaat zien en horen hoe zij zijn getransformeerd tot de persoon die zij vandaag de dag zijn. We hopen dat hun verhalen ook jou inspireren!

 

OP ZOEK NAAR MODELLEN / INNER CHILDS

Voor de expositie in Amsterdam zijn wij opzoek naar mensen met uiteenlopende achtergronden en verhalen die zichzelf en hun innerlijk kind zichtbaar durven te maken voor zichzelf én duizenden bezoekers!

  • Je hebt een onbeschadigde, scherpe portretfoto van jezelf in de leeftijd tussen 3 en 10 jaar;
  • Je bent bereid om zonder make-up (hooguit een beetje mascara) op de foto te gaan;
  • Je durft een open en kwetsbaar interview aan te gaan over een thema die gerelateerd is aan je innerlijk kind.

Met het oog op diversiteit en inclusie zijn wij in het bijzonder nog opzoek naar:

  • Personen die zichzelf als transgender identificeren;
  • Personen die zichzelf als interseksueel identificeren;
  • Personen met (opvallende) tatoeages in het gezicht;
  • Personen met schisis, pigmentvlekken, littekens of amputatie in het gezicht;
  • Personen die plastische chirurgie in het gezicht hebben ondergaan.

We waarderen je medewerking en zijn ons er van bewust dat we een kwetsbaar deel van je zichtbaar maken. We gaan daarom met respect en integriteit met jou en jouw verhaal om. We creëren geen op sensatiebeluste portretten/podcasts en respecteren je grenzen. Jij bepaalt wat je wel en niet deelt.

Na afloop van de expositie krijg je jouw portret, afgedrukt op aluminium  cadeau. Als dank voor je medewerking én als herinnering aan jouw innerlijk kind.

Herken jij je hierin en wil jij ons helpen dit project tot een groot succes te maken? Stuur ons dan een mail met een recente foto, je leeftijd en woonplaats. Wij nemen binnen 48 uur contact met je op!

INNER CHILDS